Main image for news item

Masterstudent med förbättrad spårbarhet som syfte

Att jobba hållbart är ju inte bara att använda miljövänliga material och undvika fossila bränslen. Det är ju också att se till att hålla hög kvalitet och upptäcka kvalitetsbrister på produkten i tid. Alla jobbar på förbättrad spårbarhet och vi förväntar oss att våra kunder kommer ha mycket höga krav på spårbarhet framöver. Därför har vi tagit hjälp.

Vi är väldigt stolta och glada över att möjligheten att få jobba ihop med enmastersstudent från Linnéuniversitetet. Nishita Serrao kommer i sin uppsats analysera möjligheterna vi har idag och föreslå förbättringar på arbetssätt, insamling av data och IT-system. Hennes uppdrag är att ta fram ett koncept för spårbarhet som kommer hålla i framtiden. Vi vill kunna se exakt från vilken skog vårt trämaterial kommer ifrån och vad vår plast innehåller det kommer ge oss möjligheter att ställa ytterligare krav på våra leverantörer för att våra kunder ska få ännu bättre produkter.

– Min avhandling på Spaljisten handlar om utformningen av ett nytt spårbarhetssystem. Spårbarhet i detta fall är att varje produkt kan spåras och detaljer om produktens sammansättning och de processer den har genomgått finns samlat. Jag studerar också vad som krävs för att framgångsrikt implementera detta system och hur Spaljisten kan dra nytta av ytterligare digitalisering av sina processer. Nishita Serrao

Nishita, 29, kommer från Indien och har en förkärlek för IT så som digital transformation och internet of things. På fritiden läser hon böcker och när det inte regnar, vilket hon erkänner är ganska sällsynt i Växjö, gillar hon att vandra. Vi hoppas att hon kommer trivas i Sverige och på Spaljisten, än har vädret några veckor på sig för bättring.

Vill du också vara student hos oss, kontakta:

Martina Gustafsson
HR-chef, Surewood Industries AB
Phone: +46 (0)709-713 725
E-mail: martina.gustafsson@surewood.se

2020-03-10

Fler nyheter