Main image for news item

Pressmeddelande: Spaljisten och HOMAG fortsätter sin 45 åriga framgångsrika resa

Spaljisten har investerat för framtiden genom att beställa en ny modern Lamineringslinje från HOMAG. Med denna investering kommer Spaljisten att bli en komplett leverantör av laminerade produkter, både som paneler och färdiga fronter, inklusive den snabbväxande trenden för fronter med integrerade handtag.

Projektet är en del av Spaljistens investeringsplan för att öka deras kapacitet och kapacitet. Projektets start är maj 2020, med den nya linjen som ska levereras under Q2 2021.

– Denna investering gör det möjligt för Spaljisten att stärka sin position inom Foil on Board och ta ett stort steg framåt för att kunna öka sin verksamhet genom nya produkter och marknader. Spaljisten och HOMAG har haft ett långt och framgångsrikt partnerskap sedan starten för 45 år sedan ”säger Florim Mustafa VD för Spaljisten.

– Tillsammans med våra partners och olika laboratorietester lyckades vi skapa den perfekta lösningen för Spaljisten. Denna maskin revolutionerar deras produktion helt och kommer att ta deras kvalitet, effektivitet och flexibilitet till nästa nivå. Med denna lösning kommer Spaljisten att vara perfekt positionerad för framtiden och redo för tillväxt” säger
Tobias Blattner Projektledare på HOMAG.

Hur kommer denna produktionslinje att revolutionera vår verksamhet?

Med denna investering kommer Spaljisten att bli en komplett leverantör av laminerade produkter, både paneler och färdiga fronter, och hålla jämna steg med den snabbt växande trenden för fronter med integrerade handtag.

Den nya lamineringslinjen är designad för dubbelsidig högglanslaminering med PUR-lim och en rad andra typer av folier och tjocklekar. Investeringen behärskar komplicerade folierade profiler som; L-profil, U-profil, J-Pull-profil osv.

Spånskivorna slipas till högsta standard i tre steg. Kanterna förseglas och slipas i alla profilvarianter. Lamineringslinjen går i kontinuerlig hastighet för att säkerställa att bästa kvalitet uppnås konsekvent.

Totalt blir maskinlinjen över 170 meter lång och kan producera cirka 10 miljoner köksfronter per år.

Denna investering gör det verkligen möjligt för oss att ”vara en möbelfronttillverkare i världsklass med nästa generation i åtanke.”

 

Om Spaljisten AB

Spaljistens kärnverksamhet är att foliera spånskivor med olika typer av folie och olika tekniska lösningar som producerar ett brett utbud av produkter i mycket stora volymer enligt de högsta kvalitetsstandarderna.

Spaljisten grundades 1975 i Åseda, Sverige med ett fabriksyta på 43.000 m2 med 150 anställda och en omsättning på 55 miljoner euro. Spaljisten är en del av Surewood Industries AB och Active Invest-gruppen.

För mer information, var god kontakta: Florim Mustafa, VD
Mobil +46 474-547 01 | E-post: florim.mustafa@spaljisten.se
Homag

Om Homag

HOMAG-gruppen är världens ledande leverantör av integrerade lösningar för träbearbetningsproduktion. HOMAG: s breda sortiment av maskiner och intelligenta tillverkningslösningar är utformade för att öka produktionseffektiviteten, minska drifttiden och förlänga maskinens livslängd för alla tillverkare, oavsett storlek.

Som en global aktör driver HOMAG flera internationella produktionsanläggningar samt försäljnings- och serviceteam. Med cirka 6 500 anställda är företaget stolt över sin närvaro i mer än 100 länder och sin globala marknadsandel på över 30%.

För mer information, besök oss på :
www.homag.com
Homag

2020-06-05

Fler nyheter