Main image for news item

Rätt saker i rätt i tid

Hållbarhet är något som ligger oss varmt om hjärtat på Spaljisten därför jobbar vi sedan 2019 med FN:s globala mål för hållbar utveckling. Detta arbete är integrerat i alla led, där kollegor, kunder och leverantörer också en stor del i vår hållbarhetsutveckling. Det här är en berättelse om hur vi jobbar med mål tre – God hälsa och välbefinnande hos Spaljisten.

Vår vision är att vara möbelfronttillverkare i världsklass med nästa generation i åtanke. Det visar vikten av vårt engagemang för en hållbar framtid. Vi har valt att integrera några av de globala målen i vår egen affärsutveckling och på det sättet bidra till en bättre och mer hållbar värld steg för steg.

Så, till att börja med, vad betyder hälsa och välbefinnande för oss?

Hälsa för mig handlar om att se en tillvaro som återspeglas av glädje och energi. Om att se på vart vi är idag och känna en stolthet och utifrån det blicka mot framtiden som en plats eller tillstånd att se fram emot. Henrik Bülow, ekonomichef

Personligen brinner jag starkt för detta mål då den är kopplad till dem mjuka värdena i hållbarhetsarbetet. Det är nämligen som så att hjärtat i kvalitetsarbetet är människorna. När man talar om hälsa är det viktigt att beakta hur företaget, medarbetarna och samhället mår. Målet för mig handlar om att engagera varandra, öka trivsel och skapa goda förutsättningar för att hantera ens egna vardag bättre oavsett ålder. Att göra rätt saker, rätt i tid. Ermal Devce, hållbarhetschef

4 enkla saker du kan göra (för att bidra)

  • åk kollektivt, cykla eller gå istället för att ta bilen på korta sträckor
  • använda dina friskvårdsförmåner på företaget såsom och sköta din egen hälsa bättre
  • lägga fokus på att utveckla och hjälpa andra i vardagen genom att dela med dig av dina erfarenheter
  • lämna in förbättringsförslag för att förbättra arbetsvillkoren

Vi på Spaljisten hoppas att du som medarbetare, kund, leverantör, företagsledare och privatperson vill följa med på vår hållbarhetsresa och vårt bidrag till framtiden! Hur arbetar ni med hållbarhet och kan vi samverka? Vi strävar mot framtid och innovationstänk så tveka inte att höra av er till oss.

2020-02-12

Fler nyheter