Vi är inget exceptionellt.

Vi råkar bara veta vad vi gör. Extremt väl. Och har banbrytande teknologi arbetandes för oss. Okej, så vi kanske är lite exceptionella.

 

 

Fakta & siffror

Våra 140 medarbetare gör det möjligt för Spaljisten att producera 500 miljoner i omsättning samtidigt som fabriken täcker en yta av 35.000 m2. Varje år kör 2100 fullastade lastbilar ut  60.000 m3 perfekt folierade spånskivor till våra kunder.

I drygt femton år har företaget ägts av den långsiktiga investeraren Active Invest Sweden AB.

Fakta & siffror

Historia

Spaljisten grundades 1975 av Rolf och Anita Malmquist I Åseda som ligger i hjärtat av Småland.

Den ursprungliga affärsidén var att producera fanerade lister till byggnads- och husindustrin.

I början av 1980-talet gjordes den första investeringen i ommantlingsteknik och denna teknik har sedan dess varit en framgångsfaktor. Sedan mitten av 1980-talet har Spaljisten varit en leverantör till Ikea. Sortimentet består idag av både enstycksförpackade produkter och komplexa möbler.

Historia

Hållbarhet

Alla våra inkommande förpackningar samt interna avfall är behandlade i en separat process för att bli briketter. Vi förser vårt lokala fjärrvärmeföretag med mer än 50% av behovet.

Produktionsmässigt försöker vi konvertera alla produkter till lättare spånskivor för att minska miljöbelastningen.

Spaljisten är FSC® certifierade (Forest Stewardship Council®) (FSC-C114672). Vi har alltid "nästa generation och vår närvaro på jorden" i åtanke när man startar upp nya produkter.

Hållbarhet

Goodwill

Vi stödjer det lokala föreningslivet med stort fokus på ungdomsverksamheterna.

Support lämnas också till organisationer som arbetar globalt med att minska fattigdom genom att skapa arbete och utbildning med särskilt fokus på kvinnligt entrepenörsskap.

Goodwill