Main image for news item

Spaljisten samarbetar med TEXO i nya automatiserade logistiklösningar

Spaljisten i samarbete med TEXO fortsätter sin automatiseringsresa i fabriken i Åseda med nya logistiklösningar.

Spaljisten har lagt order på nya automatiserade logistiklösningar för hantering av stora volymer i fabriken i Åseda och har tecknat ett avtal med TEXO från Älmhult. Tillsammans med TEXO har vi tagit fram mycket bra lösningar för förflyttning av stora volymer internt i fabriken med säkerhet och hållbarhet i åtanke.

Projektet är en del av Spaljistens stora investeringsplan för att kraftigt utöka sin kapacitet och kapabilitet. Målet med investeringsplanen är att ytterligare stärka Spaljistens position som en av världens ledande tillverkare av fronter till köks- och möbelindustrin. Projektet implementeras under januari 2021.

– Samarbetet med TEXO är lång och framgångsrik. Under 2019 slutfördes steg 1 av projektet i ett ordervärde på 3 MSEK. Steg 2 av projektet implementeras under 2020 till ett ordervärde på 14 MSEK medan steg 3 kommer att projekteras under hösten för implementation under 2021 ”säger Florim Albborn, VD för Spaljisten.

–Vi är mycket glada över det förtroende som Spaljisten gett oss för vidare utveckling deras internlogistik. Med en hög automatiseringsgrad i våra system är detta ett kvitto på att vi kan hjälpa Spaljisten att nå ännu bättre effektivitet och lönsamhet i sin verksamhet. För TEXO:s del stärker detta orderstocken i denna problematiska Corona tid. Extra kul då vi normalt har en stor exportandel i våra projekt att vi nu kan leverera lokalt i Småland!

Tillsammans med Spaljisten ser vi framtida potentiella steg vidare i deras utveckling.” säger Anders Svensson, VD för TEXO AB.Om projektet

–Genom att automatisera godsflöden, kan vi minska belastningen på operatörer så att de kan lägga mer focus på att övervaka processen. Samt att vi förbättrar arbetsmiljön genom att ta bort manuell hantering av gods. Vidare förbereder vi också så att det blir enkelt att utöka lagersystemet inför kommande investeringar.” säger Tomas Lundberg, projektledare på Spaljisten.


–Det känns bra att hjälpa Spaljisten utöka automatiseringsgraden med effektivare produktionsflöden samtidigt som vi förbättrar säkerheten och ergonomin för deras operatörer. Alla våra levererade komponenter och enheter, inklusive programvara, är kundanpassade och skräddarsydda efter Spaljistens önskemål. Då detta är ett projekt som stäcker sig över flera år, implementerar vi olika delar av produktionen i samma system stegvis. Där passar vårt skalbara och utbyggbara koncept perfekt och Spaljisten kan växa med oss i sin egen takt.” säger Johan Fröberg, Key Account Manager på TEXO.


På bild syns Johan Fröberg, Key Account Manager på Texo och Tomas Lundberg, Projektledare för SplajistenOm Spaljisten AB

Spaljistens kärnkompetens är sk ommantling dvs att applicera en folie på olika typer av skivmaterial. Spaljisten tillverkar allt ifrån enklare till mer komplexa möbelfronter i mycket stora volymer till de högsta kvalitetskraven.

Spaljisten grundades 1975 i Åseda, Småland och har idag 150 medarbetare som omsatte 565 MSEK under 2019 på en produktionsyta på ca 35 000 m2. Spaljisten AB är en del av Surewood Industries AB som ingår i Active Invest koncernen med huvudkontor i Stockholm.

Spaljisten

Om TEXO

TEXO grundades 1943 och är en internationellt ledande tillverkare av industriella vävmaskiner samt automatiserade materialhanteringssystem för internlogistik.

TEXO:s lösningar är kundanpassade, skräddarsydda och intelligenta samt kostnadseffektiva produkter som ökar produktiviteteten hos kund.

Som ett internationellt bolag har TEXO idag kunder och partners över hela världen. Vi har idag ca 50 anställda på huvudkontoret i Älmhult samt ett 10-tal medarbetare på våra dotterbolag i USA och Kina.

Texo

För mer information, besök oss på: www.texo.se

2020-09-14

Fler nyheter