Main image for news item

Spaljisten väljer Granflo Bygg AB för att bygga produktionsanläggning

Spaljisten expanderar och ger förtroendet till Granflo Bygg AB att bygga en modern produktionsanläggning.

Spaljisten fortsätter att investera i framtiden och nu med att expandera sina lokaler från 35 000 till 41 500 kvm. Granflo Bygg AB får förtroendet att bygga ny modern produktionsanläggning.

Projektet är en del av Spaljistens stora investeringsplan för att kraftigt utöka sin kapacitet och kapabilitet. Målet med investeringsplanen är att ytterligare stärka Spaljistens position som en av världens ledande tillverkare av fronter till köks- och möbelindustrin. Projektet startar nu och nya produktionsanläggningen är flyttklar mars 2021.

Investeringen görs i samarbete med Niam AB som förvärvade Spaljistens lokaler i oktober 2019. 

– Granflo Bygg AB har varit med i Spaljisten framgångsrika resa nästan från början. Vi expanderar och utökar vår kapacitet och kapabilitet i produktionsanläggningen där vår ambition är att utveckla och ta in nya kunder och marknadsandelar. Vi måste fortsätta investera och utvecklas för att fortsätta att vara en möbelfronttillverkare i världsklass. För det behövs toppmoderna lokaler” säger Florim Albborn, VD för Spaljisten.

–Spaljistens långsiktiga relation med Granflo Bygg fortsätter vilket vi är stolta över. Spaljisten och Granflo Bygg har genom åren visat att vi båda klarar av att vara konkurrenskraftiga på respektive område. Att Spaljisten i sin utveckling fortsätter att anlita Granflo Bygg visar att vi har en hög kompetens inom organisationen” säger Jimmi Olsson, VD för Granflo Bygg AB.


Om projektet

–”För att kunna installera och driftsätta en ny folieringslinje krävs utökade produktions- och lagerytor. En ny produktionshall ska uppföras öster om nuvarande produktionshall samt lagerbyggnader norr om nya produktionshallen. Under projekteringstiden har personal från Granflo Bygg varit aktivt delaktiga samt gett oss ett utmärkt stöd. De nya lokalerna förväntas vara klara mars 2021.” säger Tomas Lundberg, projektledare på Spaljisten.


–”Vi på Granflo Bygg uppskattar Spaljistens sätt att arbeta där vi i ett tidigt stadie sätter oss ner för att tillsammans hitta optimala lösningar.” säger Christer Karlsson, projektledare på Granflo Bygg AB.Om Spaljisten AB

Spaljistens kärnkompetens är sk ommantling dvs att applicera en folie på olika typer av skivmaterial. Spaljisten tillverkar allt ifrån enklare till mer komplexa möbelfronter i mycket stora volymer till de högsta kvalitetskraven.

Spaljisten grundades 1975 i Åseda, Småland och har idag 150 medarbetare som omsatte 565 MSEK under 2019 på en produktionsyta på ca 35 000 m2. Spaljisten AB är en del av Surewood Industries AB som ingår i Active Invest koncernen med huvudkontor i Stockholm.

Spaljisten

Om Granflo Bygg AB

Vi är ett komplett byggföretag som utför allt från projektering till färdigställande.
Vi har växt stadigt från starten 1978 och är idag ca 65 medarbetare som tillsammans omsatte ca 240 miljoner 2019. Vi utför alla typ av entreprenader och byggservice till största delen gentemot företag, fastighetsägare, och offentlig förvaltning. Vårt verksamhetsområde ligger främst i Kronoberg, Kalmar och Jönköpings län. Men vi utför även entreprenader på förfrågan runt om i landet.

Granflo Bygg AB

För mer information, besök oss på: https://granflobygg.se

Om Niam AB

Niam grundades 1998 och är idag en av Nordens största privata fastighetsägare. Vi lägger stolthet i att vara en bra samarbetspartner till våra hyresgäster, investerare och lokalsamhället. Niam har fler än 65 anställda med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg.

Niam AB

För mer information, besök oss på: www.niam.se

2020-09-03

Fler nyheter