Main image for news item

Spaljisten vidare i Visa vägen-priset

Spaljisten har blivit nominerade till priset ”Visa vägen” som årligen delas ut av Samhall på riksnivå. Priset är till för företag som visar vägen när det gäller en hållbar arbetsmarknad.

 

Nomineringen lyder enligt följande:

Spaljisten AB har under flera år på ett mycket engagerat sätt involverat personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet och på detta sätt i allra högsta grad bidragit till att bryta utanförskap på arbetsmarknaden. Man har successivt utvecklat samarbetet med Samhall till att innefatta uppdrag inom både bemannade lösningar och tjänster samt även utökats till att innefatta andra företag inom gruppen. Spaljisten AB har under senare år även använt Samhall som rekryteringspartner vid ett flertal tillfällen.
 

 

Utdrag ur Smålandsposten 7 oktober 2017:

"Två företag från Kronobergs län är nominerade till Samhalls Visa vägen-pris, som delas ut till företag som medverkar till att göra arbetsmarknaden mer hållbar, där färre lämnas utanför och fler får plats.

Företaget Spaljisten är nominerade för att under flera år visat stort engagemang i att involvera personer med funktionsnedsättning och bidragit till att bryta utanförskap på arbetsmarknaden. I nomineringstexten står det också att de även använt Samhall som rekryteringspartner vid ett flertal tillfällen.

– Vi har gått ett steg närmare och jobbat ihop med Samhall de senaste åren och det har fungerat väldigt bra. Vi har fått många duktiga medarbetare och vi har även anställt medarbetare in i organisationen. För oss är det viktigt att ta ett samhällsansvar. Det blir även en win-win att gå den här vägen i ett läge när arbetsmarknaden ser ut som den gör och vi behöver arbetskraft . Det känns väldigt hedrande att bli nominerade, säger Niklas Lundin, vd på Spaljisten."

 

Läs hela artieln på smp.se: http://www.smp.se/uppvidinge/uppvidingeforetag-vidare-i-visa-vagen-priset/

2017-10-09

Fler nyheter