Main image for news item

VDn med öga för människorna

Ett år har passerat sedan Florim Mustafa tog på sig kavajen, körde mot Åseda och klev in genom dörren som ny VD hos oss. Då hade han skyhöga förväntningar på sig själv men hur känner han nu när det gått ett år?

- Det har varit ett mycket givande år där jag har lärt mig väldigt mycket. Vi har haft både medgångar och nedgångar under året som vi har hanterat på bästa möjliga sätt tillsammans. Det absolut roligaste med mitt jobb är alla dialoger med medarbetarna, de vardagliga samtalen är så viktiga, varje dag utvecklar vi företaget i rätt riktning!

Det var med stor ödmjukhet som han tillträdde rollen som VD, möbelbranschen var i stort sätt helt ny för Florim som har bakgrund inom automotive, röntgen och logistik/kommunikation. Under det gångna året har Florim haft stort stöd av både Niklas Lundin, VD för Anebyhusgruppen AB och ägaren tillika styrelseordförande Johan Enocsson som båda två tidigare haft VD-rollen på Spaljisten, något han är mycket tacksam över.

Har det hänt något särskilt kul under året som gått?

- Vi är framförallt stolta över att fått ta emot priset ”Visa Vägen” i Ölandsregionen som delas ut av Samhall. Det är ett pris som går till arbetsgivare som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Och såklart är det fantastiska förtroendet vi fått genom att få in ett nytt ramavtal som kommer ge oss stora möjligheter för framtiden. Det är många år av mycket hårt arbete som gjort detta möjligt. Är stolt över allas insatser.

För Florim är medarbetarna verkligen ryggraden i verksamheten, han uppskattar den unika företagskultur som finns som bitvis även leverantörer såväl som kunderna får ta del av. Tillsammans fortsätter vi nu vår hållbarhetsresa under 2020 och utveckla arbetet med de fem mål vi valt att jobba extra med från Agenda 2030.

Vad innebär framgång för dig?

- Framgång för mig är ett hållbart Spaljisten i allt vi gör. Jag har i åtanke när vi tänker framgång att det betyder nöjda medarbetare, kunder och ekonomiskt stabilt företag.

Det ska bli spännande att se vad vi säger om ett år men en sak är vi säkra på, att det kommer bli ett roligt och utvecklande år hos oss på Spaljisten.

2020-03-02

Fler nyheter